Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Cena za SEO - ceník optimalizace webu

Cena za SEO - ceník optimalizace webu



SEO /optimalizace webu/ cena - úvod

SEO - magickým slovem - v překladu z angličtiny "search engine optimization" - označujeme způsoby, které mají za cíl, aby se určená internetová stránka zobrazovala na předních místech vyhledávačů, tedy u nás v Čechách primárně na Googlu a Seznamu. Pokud Vás to, co dělám v oblasti SEO dělá víc, podívejte se na moji podstránku "SEO - Optimalizace pro vyhledávače".

SEO /optimalizace webu/ cena - zamyšlení

V tomto článku se chci spíše zaměřit na cenu za SEO /cenu za optimalizaci webu/. Jak vlastně stanovit "SEO ceník"...

První věcí, kterou je třeba si uvědomit je, že "SEO" není jednorázová služba, ale dlouhodobý - z mé zkušenosti prakticky nikdy nekončící - proces. Z toho tedy plyne, že stanovit cenu za SEO, není úplně snadné. Respektive SEO ceník snadný je, ale složitější je to s jeho interpretací a hlavně pak s jeho reálnou aplikací v praxi.

SEO /optimalizace webu/ cena - ukázka SEO ceníku

Cena za vstupní SEO služby

Jako první se vždy v rámci SEO dělají vstupní - technické - analýzy, kde se zjišťuje reálný stav webu. Tyto činnosti zahrnují mimo jiné tyto služby: měření pozic klíčových slov /případně nejprve samotná analýza klíčových slov/, analýza on-page a off-page faktorů, atd... Tady se cena pohybuje od 4.000,- Kč výše dle náročnosti a velikosti webu.

Cena za dlouhodobé SEO služby

Obecně v procesu optimalizace webu fungují nejlépe 2 věci: budovat reputaci webu skrze zpětné odkazy /linkbuilding/ a relevantní obsah webu /copywriting/. Tedy laicky řečeno v této dlouhodobé práci hledáme a následně "kupujeme" zpětné odkazy z jiných webů a píšeme smysluplné texty na svůj web. Orientační SEO ceník za linkbuilding je 1 odkaz od cca 2.000.- Kč a za copywriting od 1.900,- Kč za napsání 1 normostrany A4 textu.

Cena za SEO konzultaci

Tady je to nejjednodušší - hodina mé práce stojí 800,- Kč - a lze se potkat osobně /ideálně u mě v Plzni/ nebo online skrze ZOOM nebo jiný nástroj.

Rád vám cenu SEO optimalizace vašeho webu spočítám. Vše se odvíjí od velikosti vašich stránek a od vašich představ. Napište mi nebo zavolejte.

Poptat cenu optimalizaci webu