Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Přestanou se Vaše webové stránky zobrazovat?

Přestanou se Vaše webové stránky zobrazovat?



Má Váš web zabezpečené připojení pomocí protokolu HTTPS? Internetový prohlížeč Google Chrome mění od července 2018 algoritmus. Z toho důvodu se na některých webech začne zobrazovat upozornění, že jsou stránky nezabezpečené:

http_nezabezpeceno.png

Ostatní internetové prohlížeče se začínají chovat podobně - viz. například druhý nejrozšířenější prohlížeč po Google Chrome, Mozilla Firefox. Toto je ovšem pouze první krok! Další bude pravděpodobně již na podzim, kdy Google začne nezabezpečený web označovat jako potenciální nechráněný přenositel a šiřitel virů a malwarů. Google Chrome by web napříště nezobrazil a místo něj by ukázal pouze červenou varovnou zprávou! V tom případě by ovšem Vaše webové stránky samozřejmě ztratily smysl, protože by je nikdo neviděl...

HTTPS protokol je ale pouze jednou z věcí, které jsou aktuálně důležité. Další jsou třeba implemetace GDPR pravidel do Vašeho webu a úprava webu tak, aby byl v souladu s tímto nařízením. Můžeme si o tomto nařízení myslet svoje, každopádně pokuty za jeho nedodržení mohou být šílené - maximální výše je 20.000.000 eur nebo 4 % z celkového ročního obratu společnosti (vyšší z obou možností).

A ještě jedna věc je hodně aktuální. Stále narážím na spoustu webů, které nejsou upraveny pro mobily a tableta – nemají tzv.responzivní design. V době, kdy si webové stránky z mobilů prohlíží více návštěvníků než z počítače je to zvláštní přístup, ale budiž... Každopádně Google začal pro indexaci webů, tj. zjednodušeně řečeno pro to v jakém pořadí je bude zobrazovat ve výsledcích vyhledávače právě mobilní verzi webu, a ne tu "počítačovou", jak tomu bylo doposud! Pokud se chcete podívat, jak je na tom Váš web, můžete použít tuto aplikaci od Googlu.

Tak jak je na tom Váš web? Máte vše v pořádku? HTTPS protokol, GDPR, responzivní design?


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů